Hladna čorba od krastavca koja će vas momentalno osvežiti i hidrirati
Na ovako visokim temperaturama ono što najmanje želimo je da uključujemo šporet i pripremamo teška i komplikovana jela. Zbog toga je sada sezona jela koja se ne kuvaju, bogatih osvežavajućih salata, namaza i ukusnih hladnih čorbi. A kada smo već kod njih, danas vam preporučujemo jednu brzinsku varijantu sa krastavcem i jogurtom u glavnim ulogama koja će vas savršeno rashladiti, čak i na +35!
Budući da ne sadrži meso, masnoću, brašno ili tešku zapršku, ova čorba je izuzetno lagana i niskokalorična, pa u njoj možete uživati kad god i koliko god želite u toku dana. Osim toga, puna je korisnih vitamina i minerala, lako se vari i odlično hidrira, što je tokom leta posebno važno. Iz tog razloga nema sumnje da će goditi vašem organizmu, ali i nepcima. U nastavku pogledajte kako da je pripremite.
Potrebno je (za 4 osobe):
- 2 velika krastavca
- 250 ml kokosovog jogurta
- 3 kašike limunovog soka
- 1 manji crni luk
- 1 čen belog luka
- 1 šaka svežih listova nane
- so i biber po ukusu
Priprema:
1. Oba krastavca oljuštite, prepolovite i kašikom uklonite semenke, pa ih iseckajte na kockice. Očistite i sitno iseckajte crni i beli luk.
2. U blenderu izmiksajte iseckane krastavce, jogurt, crni i beli luk, listove nane i limunov sok. Sastojke dobro izmešajte da dobijete srednje gustu smesu koju možete začiniti po ukusu.
3. Dobijenu čorbu sipajte u činiju i ostavite u frižideru nekoliko sati da se dobro ohladi. Ako mislite da je previše gusto, po želji možete dodati još vode.
4. Kad se supa ohladila, sipajte je u mnaje zdelice, po ukusu pospite tostiranim semenkama ili čilijem, dekorišite listićima nane i poslužite. Prijatno!
Izvor: Aktivni Si
Naslovna fotografija: Shutterstock