Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ova zdrava čorba dobra je za vaš imunitet

AUTOR: CityMagazine 20 Dec, 2020
Ova zdrava čorba dobra je za vaš imunitet

Svašta nam je na umu ovih dana, od kupovine novogodišnjih poklona i traženja filmova i serija za gledanje tokom praznika, pa sve do čekanja malog odmora od poslovnih obaveza. Treba ostati pribran i skoncentrisan uz sve to, a ne treba zaboraviti ni fizičku aktivnost koja je svima i više nego potrebna u ovim okolnostima. Još jedna nezaobilazna stavka u svakodnevnom životu je osmišljavanje menija i pokušaj da se hranimo što zdravije i kvalitetnije.

Ako vam ponestaje ideja i treba vam neko jelo da vas fino zasiti i ujedno pojača vaš imuni sistem, imamo pravi predlog za vas. U pitanju je varijanta recepta za jednu italijansku čorbu, koja se u originalu zove Zuppa Toscana, a koja u sebi sadrži nekoliko važnih namirnica. Tu je karfiol koji pomaže funcionisanje nervnog sistema i pomaže oko kontrole mišića i koncentracije, kao i kelj koji ima više vitamina C od narandže. To znači da ćete uz ovaj recept moći lepo da se najedete i dobijete mnoge korisne efekte namirnica koje sadrži.

Sastojci:

  • 5 šnita slaninice
  • 1/2 kg mlevene svinjetine
  • 2 kašicice paprike
  • 1 kašicica komorača
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 crni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 2/3 šolje kokosovog mleka
  • 5 šolja pilećeg bujona
  • 3 šolje sitno seckanog kelja
  • 3 šolje cvetića karfiola

Priprema:

  1. U velikoj šerpi propržite slaninicu na srednjoj temperaturi oko 6-8 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskava. Izvadite je, iseckajte na sitne komade i stavite preko salvete da upije višak masnoće.
  2. U šerpu ubacite svinjetinu, komorač, origano, majčinu dušicu, biber, tucanu papriku i so i drvenom kašikom razdvojite meso na sitne komade. Dodajte i crni i beli luk i nastavite da kuvate dok luk ne postane proziran i meso ne bude potpuno obrađeno.
  3. Sipajte kokosovo mleko i pileći bujon u šerpu i potom dodajte i karfiol i kelj. Ostavite da se krčka oko 8-10 minuta, dok cvetići karfiola ne postanu meki tako da mogu da se lako probodu vrhom viljuške.
  4. Pre serviranja, u sve to umešajte i komadiće slaninice i po potrebi dodajte još ljute paprike.

Izvor: Stylist

Fotografije: Homemaker’s Habitat

Najčitanije

Pun, krvavi mesec u Ovnu od 9. oktobra donosi burne promene: Na ova tri znaka će najviše uticati

Oktobarski pun mesec ima mnogo imena – lovački mesec, selidbeni mesec, ledeni mesec ili krvavi mesec. Biće na vrhuncu 9.oktobra…

Ovo su najusamljeniji horoskopski znaci

Biti sam i biti usamljen nije isto, jer vam može biti zabavno i kada ste sami, ali kako onda razlikovati…

Maslac, margarin ili gi puter? Evo koji je najzdraviji

Ljudi se često pitaju da li je za zdravlje bolja opcija maslac ili margarin. Da je to sve češća briga…

Ovo su simptomi ciroze jetre

Hronična bolest oštećenja tkiva jetre zove se ciroza jetre. Ciroza je zapravo bolest koja nastaje kao posledica i kasniji stadijum…

Šer (76) u odelu od lateksa izašla na pistu i triput mlađe manekenke poslala kući

Malo je modnih revija zbog kojih bi Šer – da, ta Šer – ustala iz kreveta, ali Balmain spektakl u…

Najnovije - Gastro

Kako da zamrznete krompir a da sačuva teksturu i ukus

Ako su nas majke nešto učile, to je da krompir ne može u zamrzivač. A danas u marketima masa proizvoda…

Recepti za musaku Mike Dajmaka

Kada pomislimo na musaku prva asocijacija obično je jelo od krompira i mesa, sa dodatkom začina, ali ne mora da…

Da li ste spremni za vegansku čokoladu?

Veganska ishrana sve je popularnija, naročito među pripadnicima mlađe generacije, starosti do 25 godina. Ako na to dodamo i povećanu…

Jesen je stigla: Vreme je za najsočniji kolač od jabuka

Jesen je stigla, a to znači da je vreme za jabuke i razne delicije sa njima u glavnoj ulozi. Zbog…

Izložba autohtonih sireva Balkana u tržnom centru BEO

Ovog vikenda, 1. i 2. oktobra, u Beogradu će biti održana 14. izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival. Svoje…

10 najboljih restorana na svetu prema korisnicima sajta „TripAdvisor″

Ne znate gde biste išli za svoje sledeće gastronomsko hodočašće? Na pravom ste mestu. Naime, popularni sajt TripAdvisor organizovao je…