• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Ova zdrava čorba dobra je za vaš imunitet

Ova zdrava čorba dobra je za vaš imunitet

CityMagazine
20.12.2020. 2 min Recepti

Svašta nam je na umu ovih dana, od kupovine novogodišnjih poklona i traženja filmova i serija za gledanje tokom praznika, pa sve do čekanja malog odmora od poslovnih obaveza. Treba ostati pribran i skoncentrisan uz sve to, a ne treba zaboraviti ni fizičku aktivnost koja je svima i više nego potrebna u ovim okolnostima. Još jedna nezaobilazna stavka u svakodnevnom životu je osmišljavanje menija i pokušaj da se hranimo što zdravije i kvalitetnije.

Ako vam ponestaje ideja i treba vam neko jelo da vas fino zasiti i ujedno pojača vaš imuni sistem, imamo pravi predlog za vas. U pitanju je varijanta recepta za jednu italijansku čorbu, koja se u originalu zove Zuppa Toscana, a koja u sebi sadrži nekoliko važnih namirnica. Tu je karfiol koji pomaže funcionisanje nervnog sistema i pomaže oko kontrole mišića i koncentracije, kao i kelj koji ima više vitamina C od narandže. To znači da ćete uz ovaj recept moći lepo da se najedete i dobijete mnoge korisne efekte namirnica koje sadrži.

Ova zdrava čorba dobra je za vaš imunitet

Sastojci:

  • 5 šnita slaninice
  • 1/2 kg mlevene svinjetine
  • 2 kašicice paprike
  • 1 kašicica komorača
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica bibera
  • 1/2 kašičice tucane paprike
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 crni luk
  • 2 češnja belog luka
  • 2/3 šolje kokosovog mleka
  • 5 šolja pilećeg bujona
  • 3 šolje sitno seckanog kelja
  • 3 šolje cvetića karfiola
Ova zdrava čorba dobra je za vaš imunitet

Priprema:

  1. U velikoj šerpi propržite slaninicu na srednjoj temperaturi oko 6-8 minuta, dok ne dobije zlatnu boju i postane hrskava. Izvadite je, iseckajte na sitne komade i stavite preko salvete da upije višak masnoće.
  2. U šerpu ubacite svinjetinu, komorač, origano, majčinu dušicu, biber, tucanu papriku i so i drvenom kašikom razdvojite meso na sitne komade. Dodajte i crni i beli luk i nastavite da kuvate dok luk ne postane proziran i meso ne bude potpuno obrađeno.
  3. Sipajte kokosovo mleko i pileći bujon u šerpu i potom dodajte i karfiol i kelj. Ostavite da se krčka oko 8-10 minuta, dok cvetići karfiola ne postanu meki tako da mogu da se lako probodu vrhom viljuške.
  4. Pre serviranja, u sve to umešajte i komadiće slaninice i po potrebi dodajte još ljute paprike.

Izvor: Stylist

Fotografije: Homemaker’s Habitat

Oznake:

čorbaimuni sistemkarfiolkeljzdrava ishrana

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

Fantastične praznične poslastice
Prethodni

Fantastične praznične poslastice

Zimski meni uz Staropramen: Zapečeno pile u pivskoj glazuri
Sledeći

Zimski meni uz Staropramen: Zapečeno pile u pivskoj glazuri

Sledeći
Zimski meni uz Staropramen: Zapečeno pile u pivskoj glazuri
22.12.2020.

Zimski meni uz Staropramen: Zapečeno pile u pivskoj glazuri

Prethodni
19.12.2020.

Fantastične praznične poslastice

Fantastične praznične poslastice

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    štrumpfovi
    „Štrumpfovi – veliki film“ vodi u nezaboravnu avanturu
    CityMagazine
    ivan tokin
    Najzrelije Tokinovo delo – „Crna noć nada mnom i zvezdano nebo u meni” u prodaji od 10. jula
    CityMagazine
    metal
    Ovo je 5 najvrelijih metal koncerata u Srbiji ovog leta – čak i za one koji inače ne slušaju ovu vrstu muzike
    Miloš Dašić
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    United Media ponovo na Pulskom filmskom festivalu: Podrška kreativnosti, autorima i najboljem regionalnom filmu
    CityMagazine
    biblioteka cenzora knjiga
    „Biblioteka cenzora knjiga“: (S)misli svojom glavom
    Filip Milosavljević

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖