Recept za neodoljivi sladoled sa kafom i crnom čokoladom
Počelo je leto, za koje se nadamo da će biti sunčano i ispunjeno osvežavajućim poslasticama, sa naglaskom na sladoledu. Kako vam se dopao recept koji smo nedavno objavili, sa malinama u glavnoj ulozi, danas smo rešili da vam predstavimo novi, čokoladni. U pitanju je varijanta sa bogatim i kremastim ukusom, koja je jednostavna za pripremu, a oduševljenje ukućana sigurno neće izostati. U redovima koji slede otkrijte sastojke i postupak pripreme…
Potrebno je:
- 3 šolje mleka
- 2 šolje punomasne pavlake
- ½ šolje šećera
- ¼ kašičice morske soli
- 1 zrno vanile
- 5 krupnih žumanaca
- 2 kašičice instant kafe
- 170 g sitno narendane crne čokolade
Priprema:
U većem tiganju pomešajte prvih 5 navedenih sastojaka, i ostavite da se krčkaju 4 minuta, uz mešanje, dok ne primetite da se šećer rastopio, a smesa se zagrejala. Sklonite sa vatre, pa lagano, uz mešanje, dodajte okvirno 1 šolju smese u činiju sa žumancima, a zatim i ostatak. Ponovo upotrebite tiganj i sve krčkajte 8 do 10 minuta na umerenoj temperaturi, ili dok se smesa ne zgusne i zadrži na kašici. Zatim dobijenu smesu provucite kroz veću cediljku, kako bi nestale eventualne gromuljice i dodajte instant kafu. Rashladite je i odložite u frižider 8 do 24 h, sve dok se potpuno ne zaledi. Za kraj, preko sladoleda narendajte čokoladu, pa sve prebacite u apart za sladoled, i postupajte po uputstvu. Sladoled je spreman za serviranje nakon sat vremena. Možete da ga čuvati u zamrzivaču najduže 7 dana.
Izvor: Country Living
Fotografije: Pinterest
No Comment! Be the first one.