• Početna
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
Facebook Twitter Youtube Instagram
City Magazine

Unesi pojam i pritisni enter

  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
City Magazine
  • Vodič
  • PopKultura
  • Moda i lepota
  • Scena
  • Gastro
  • Lifestyle
  • Kolumne
testo za picu
Testo za picu, foto: Manuel Sulzer / ImageSource / Profimedia

Testo za picu, recept koji uvek uspe

CityMagazine
19.02.2025. 1 min Recepti

Evo jednog jednostavnog recepta za testo za picu, koje možete da koristite odmah.

Testo za picu

Sastojci:

500 g brašna (tip 00 ili univerzalno) 1 kesica suvog kvasca (7 g) 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 2 kašičice maslinovog ulja 300 ml tople vode (ne vruće) 1 kašičica origana (opciono, za dodatni ukus)

Izabrano je najbolje jelo iz Srbije: Nije ni burek, ni sarma

Uputstvo:

Priprema kvasca:
U maloj činiji pomešajte tolu vodu, šećer i suvi kvasac. Ostavite da odstoji 5-10 minuta, dok se ne pojave mehurići i kvasac se aktivira.

Priprema testa:
U većoj činiji pomešajte brašno, so i origano (ako koristite). Dodajte aktivirani kvasac i maslinovo ulje.
Postepeno dodajte vodu i mešajte kašikom ili rukama dok ne dobijete lepljivo testo.

Mesite:
Prenesite testo na blago pobrašnjenu površinu i mesite oko 5-10 minuta dok ne postane glatko i elastično. Po potrebi dodajte još brašna, ali pazite da testo ne postane previše tvrdo.

Ostavljanje da naraste:
Stavite testo u blago nauljenu činiju i pokrijte ga krpom. Ostavite na toplom mestu da naraste oko 1-1,5 sata, ili dok ne udvostruči volumen.

Recept za fit burek bez kora koji možete jesti bez griže savesti



Oblikovanje i priprema:
Kada testo naraste, prebacite ga na radnu površinu i ponovo ga kratko izmesite. Podelite ga na 2-3 lopte (zavisi od veličine pizze koju želite da pravite).
Svaku loptu rastanjite u željeni oblik koristeći oklagiju ili rukama.

Pečenje:
Preko razvučenog testa stavite preliv po želji (sos, sir, povrće, meso), a zatim stavite pizzu u prethodno ugrejanu pećnicu na 220°C i pecite oko 10-15 minuta, dok kora ne postane zlatno-smeđa i hrskava.

Oznake:

testotesto za picu

Podeli

Zaprati Autor

CityMagazine

Ostali članci

ražani hleb
Prethodni

Ražani hleb, recept

Sutlijaš
Sledeći

Sutlijaš, recept za savršenu poslasticu

Sledeći
Sutlijaš
19.02.2025.

Sutlijaš, recept za savršenu poslasticu

Prethodni
19.02.2025.

Ražani hleb, recept

ražani hleb

Trenutno nema komentara! Budite prvi

    Ostavite odgovor Odustani od odgovora

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Najnovije

    eva braun
    Kako je nastajala pop muzika u inat užasnom vremenu: 30 godina kultnog albuma grupe Eva Braun
    CityMagazine
    Kalum Tarner
    Da li je Kalum Tarner naš sledeći Džejms Bond? Evo šta znamo
    CityMagazine
    žikina dinastija
    Gledao sam novi nastavak filma “Žikina dinastija” i rešio da rangiram svih 11 naslova iz ovog serijala
    CityMagazine
    hbo max decembar
    Decembar na HBO Max-u: Od prazničnih specijala do horora
    CityMagazine
    mayales
    Mayales pred prvi nastup u Beogradu: Igra i eksperimentisanje, koncert u Karmakomi kao presek karijere
    CityMagazine

    PopKultura

    • Pozorište
    • Muzika
    • Knjige/Stripovi
    • Intervjui
    • Fotografija
    • Film/TV
    • Art

    Moda i lepota

    • Trend
    • Moda
    • Lepota
    • Dom i dizajn

    Scena

    • Zabava
    • Poznati
    • Flešbek
    • Društvene Mreže
    • Aktuelno

    Gastro

    • Restorani
    • Recepti
    • Kafići
    • Gourmet
    • Lifestyle
    • Zdravlje
    • Sex
    • Putovanja
    • Automobili

    Vodič

    • Tribine
    • Stand-up
    • Sport
    • Sajmovi
    • Predstave
    • Pozorište
    • Konferencije
    • Koncerti
    • Književne večeri
    • Izložbe
    • Humanitarni događaj
    • Festivali
    • Clubbing
    • Bioskop
    • Kontakti
    • Uslovi korišćenja
    • Pravila privatnosti
    • Kolačići

    Pratite City

    Youtube Facebook Twitter Instagram

    Prijavi se na newsletter

    Prijavite se na naš njuzleter i obezbedite sebi nedeljnu dozu gradskih dešavanja i zanimljivosti.

    Uspešno ste se prijavili na City Magazine njuzleter, hvala.

    ✖