Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najbolje video igre dvehiljadedesetih godina

AUTOR: CityMagazine 01 Oct, 2021
Najbolje video igre dvehiljadedesetih godina

Prošla decenija bila je veoma bogata kada su u pitanju video igre i tu je bilo dosta toga revolucionarnog. Dostupnih igara bilo je mnogo više nego tokom ere 70-ih, 80-ih, 90-ih i dvehiljaditih i trebalo je samo probrati koja je ona vredna vašeg vremena. Mnoge od tih igara i dalje su popularne, a u nastavku možete pročitati kojih deset su članovi portala Guardian izdvojili kao najbolje.

Super Mario Galaxy 2 (2010)

Foto: Nintendo

Nastavak takođe odlične igre iz 2007. godine koja je pokazala puni potencijal ove franšize. Ova igra donela je mnoge genijalne ideje i praktična rešenja za rešavanje problema koje su donele sate i sate zabave igračima raznih uzrasta. Jedan od favorita među ljubiteljima najpoznatijeg vodoinstalatera na svetu.

Mass Effect 2 (2010)

Foto: EA

Naučna fantastika pruža razne mogućnosti za razvoj priče, a u ovoj igri to je iskorišćeno na vrhunski način. Susreti sa vanzemaljskim civilizacijama i formiranje odnosa sa njima imaju prave posledice i neće vas ostaviti emotivno ravnodušnim. Uloženo vreme i trud vraća višestruko u vidu doživljaja.

Red Dead Redemption (2010)

Foto: Rockstar

Ljubitelji vestern filmova uživali su u atmosferi ove igre, za koju mnogi kažu da ima elemente karakteristične za Džona Forda, Serđa Leonea i Sema Pekinpoa. Likovi deluju stvarno i stalo vam je da saznate šta će biti sa njima, a sve to vreme imate mogućnost da istražujete jedan bogati svet.

The Last of Us (2013)

Foto: Sony

Post-apokaliptična postavka i čudovišta nisu za svakoga, ali svako može da ceni emotivnu priču koja se nalazi u srži ove igre. Brutalni, ali prelepi svet, kao i zanimljiva studija ljudskih karaktera je ono što će vas terati da otkrivate priču do kraja, ali nemojte samo da je preletite, uživajte u svakom trenutku.

The Witcher 3 (2015)

Foto: CD PRojekt RED

Protagonista nije tipičan heroj, dobro ne pobeđuje uvek i mnogo drugih klišea izvrnuti su naopačke, što ovoj igri daje neverovatan šarm. Prepuna je sadržaja i svaka sporedna nit vodi do neke nove priče i nekog novog kraja, a usput srećete najrazličitija stvorenja iz poljske mitologije. Nudi trocifreni broj sati zabave.

Portal 2 (2011)

Foto: EA

Sve ono što je krasilo originalnu igru ovde je zadržano i pojačano, tako da ponovo imamo zanimljive fizičke zagonetke, klaustrofobično okruženje koje ne dosađuje ni u jednom trenutku, veštačku inteligenciju sa sumnjivim motivima i gomilu humora koji je istovremeno suptilan i dovoljno efektan.

Grand Theft Auto V (2013)

Foto: Rockstar

Za razliku od prethodnih igara iz ovog serijala, ovde imamo tri lika sa kojima možemo igrati, a svet je najveći i najbogatiji do sada. Glavna priča je samo jedan mali deo sadržaja koji se nudi i koji teško može dosaditi, a tu je i onlajn komponenta igranja sa drugim igračima koja nudi jednu još drugačiju perspektivu svega.

Minecraft (2011)

Foto: Mojang

Ovu igru najlakše je opisati kao jedno veliko igralište u kome imate skoro beskonačnu slobodu da birate šta radite i, još bitnije, šta gradite. Sve je podređeno vašim izborima i sve možete prolaziti zajedno sa drugim igračima, što mnogi čine već celu deceniju. Ovde nema ograničenja po pitanju godina, jedina granica je mašta i kreativnost!

Legend of Zelda: Breath of the Wild (2017)

Foto: Nintendo

Još jedan veoma bogat svet koji nudi gomilu mogućnosti za otkrivanje svih njegovih detalja i delova. Iako postoji priča koju pratite, možete je razvijati na različite načine i rešavati probleme kako vam pogoduje. Prelepa u svakom smislu i pogodna za igrače najrazličitijih preferenci.

Dark Souls (2011)

Foto: Bandai Namco

Igra koja definitivno nije za svakoga, koja je okrutna prema igračima i kažnjava svaku grešku, ali koja i nagrađuje pažljivo krojenim svetom prepunim povezanih pozadinskih priča. Za razliku od igara koje su vodile igrače za ruku i pokazivale im šta treba da urade sledeće, ovde je prosperirao samo onaj koji se sam snašao i bio uporan. Izrodila je čitav jedan podžanr igara koji je i dalje aktuelan, ali original je ipak original.

Izvor: The Guardian

Naslovna fotografija: AP

Najčitanije

5 retkih fizičkih karakteristika koje vas čine posebnim

Svaka osoba je jedinstvena. Mada svi imamo određene zajedničke karakteristike koje nas čine ljudima, fizički razlike između nas su neupitne.…

Gistro priče: Deset evra

Kiša je padala trideset osmi sat zaredom. To veče je u Beogradu bio skup Nesvrstanih. Na nekom glupom portalu sam…

Aktuelni modni trendovi u skladu sa horoskopskim znakom

Ne znamo da li se i vama čini da je teško ispratiti sve modne aktuelnosti, pa smo zato odlučili da…

Najnovije - Scena

Beč na platformi „OnlyFans“

„Koliko golotinje možemo da podnesemo?“ Nova akcija Turističke organizacije Beča predstavlja provokativna umetnička dela i otvara diskusiju o slobodi umetnosti…

Mister Bin je zalutao na remek-dela klasičnog slikarstva

Sve je smešnije sa Mister Binom, zar ne? Lik koga su Ričard Kertis i Rouan Ektinson stvorili početkom ’90-ih, a…

Džoni Dep se vraća u Srbiju povodom promocije novog animiranog serijala

Proslavljeni holivudski glumac Džoni Dep dolazi u Beograd povodom promocije prvog animiranog serijala proizvedenog u Republici Srbiji u produkciji kompanije…